Από τον Σοπέν στον Νίκο Σκαλκώτα / Ανοιχτό Στούντιο Φυτωρίου

Για τη Hellenic Junior Dance Company

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, διευρύνει το όραμα της εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας και προχωρά σε ένα νέο θεσμό την Hellenic Junior Dance Company. Η ομάδα αυτή, στα χνάρια της πρωτοβουλίας της Παυλίνας Βερέμη – όταν το 2000 δημιουργούσε την πρωτοφανή για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δεδομένα Hellenic Dance Company – θα δημιουργήσει έναν νέο πυρήνα ζυμώσεων και καλλιτεχνικών αναζητήσεων. Η HJDCστο πλαίσιο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), εκμεταλλευόμενη το ενεργητικό δυναμικό των μαθητών της, θα στελεχωθεί με εφήβους ηλικίας 14-17 ετών από τα προεπαγγελματικά τμήματα της Σχολής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
27-30 Ιουνίου 2014

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:30

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΚΣΟΤ, Θέατρο Blackbox

ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ
Ελεύθερη είσοδος κατόπιν κράτησης

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Παυλίνα Βερέμη

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ HELLENIC JUNIOR DANCE COMPANY
Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αντώνης Σπορίδης

ΜΟΥΣΙΚΗ
Frédéric Chopin, S. Prokofiev, W.A. Mozart, Rodion Shchedrin, Erik Satie, Sergei V. Rachmaninoff, Steve Reich, Νίκος Σκαλκώτας

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΦΥΤΩΡΙΟΥ / ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Μυρτώ Γράψα, Έλενα Κλάδου, Αμαλία Κοσμά, Δήμητρα Λαούδη, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αγγελική Σίμου, Αντώνης Σπορίδης

Η Hellenic Junior Dance Company, ως γέφυρα ανάμεσα στο εκπαιδευτικό κομμάτι και την καλλιτεχνική καλλιέργεια, θεωρούμε πώς θα προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη εικόνα του μετέπειτα επαγγελματικού τους βίου και θα τους αφυπνίσει δημιουργικά ώστε αποφοιτώντας από την Σχολή να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια. Υπό την καθοδήγηση των καλλιτεχνικών συντονιστών, Μαρκέλλας Μανωλιάδη και Αντώνη Σπορίδη, το ρεπερτόριο της ομάδας θα χτιστεί με έργα ανεξάρτητων δημιουργών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα έργα αυτά, είτε θα παρουσιάζονται για πρώτη φορά από την ομάδα είτε θα επιλέγονται από το ρεπερτόριό των προσκεκλημένων καλλιτεχνών και θα προσαρμόζονται στις δυνατότητες των εκάστοτε μαθητών. Η ανά τακτά διαστήματα στελέχωση της Hellenic Junior Dance Company θα γίνεται με ακροάσεις, ώστε να υπάρξει η κατά το δυνατόν καλύτερη εκπρόσωπηση τόσο της ίδιας της Σχολής όσο και των μαθητών.

Μήνυμα από τη Διεύθυνση

Αγαπητοί φίλοι,

Στην ΚΣΟΤ, η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά ή προσωπικά, στην Ομήρου 55 εξελισσόμαστε για να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να εξορμήσουμε προς νέες κατευθύνσεις με στόχο πάντα τη δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε την Hellenic Junior Dance Company, η οποία θα στελεχώνεται από τους σπουδαστές των προεπαγγελματικών μας τμημάτων.

Με πολλή χαρά σας καλωσορίζουμε στην πρώτη επίσημη καλλιτεχνική παρουσίαση της νέας ομάδας μας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού “Ανοιχτού Στούντιο” με θέμα “Από τον Σοπέν στον Νίκο Σκαλκώτα”.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη διαρκή συμπαράσταση και το συνεχές ενδιαφέρον που δείχνετε, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που προσφέρει η Κρατική.

Παυλίνα Βερέμη
Διευθύντρια της ΚΣΟΤ