Αρχική|English

Δραστηριότητες


Hellenic Dance Company

Η Hellenic Dance Company, η ομάδα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της διευθύντριας, Παυλίνας Βερέμη, στην ΚΣΟΤ, απασχολεί επαγγελματίες χορευτές αλλά και ταλαντούχους σπουδαστές της Σχολής. Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα των μεγαλύτερων Κέντρων Χορού, η ομάδα δημιουργεί μια ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στην παγκόσμια χορευτική αρένα και το σύγχρονο ελληνικό χορευτικό δυναμικό. Η ίδρυσή της δια νόμου το 2007, αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας προσπάθειας επτά χρόνων με συνεχή παρουσία στο ελληνικό κοινό.

Κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, αλλά αυτών που ακολούθησαν, η ΚΣΟΤ κάλεσε σε συνεργασία διακεκριμένους δημιουργούς από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική, οι οποίοι είτε δημιούργησαν έργα ειδικά για τους χορευτές της ομάδας, είτε δίδαξαν σε αυτούς έργα από το ρεπερτόριό τους.

Έτσι στις παραγωγές της Hellenic Dance Company μέχρι σήμερα, περιλαμβάνονται έργα των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων χορογράφων του 20ού αιώνα όπως οι Martha Graham, Pascal Rioult, Wim Vandekeybus, Martin Lawrance, José Limón, Mark Morris, Richard Alston, Ζουζού Νικολούδη και Χάρης Μανταφούνης, αλλά και νεότερων όπως οι Δημήτρης Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Ρήγος, Αντώνης Φωνιαδάκης, Jasmin Vardimon, Αθηνά Βάχλα, Josef Fruček & Λίντα Καπετανέα, Hofesh Shechter κ.ά.

Μέσα από την παρουσίαση των έργων αυτών, η ομάδα στοχεύει στην εξοικείωση του ελληνικού κοινού με το σύγχρονο χορό, αλλά και στην ανάπτυξη και προβολή του είδους τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Με τη συστηματικότητά της, η Hellenic Dance Company έχει καταφέρει να χτίσει ένα προφίλ κύρους και καλλιτεχνικούς δεσμούς με τα μεγαλύτερα σύνολα διεθνώς, παρουσιάζοντας στο κοινό παραστάσεις που σημειώνουν μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία.

Συνεργασίες

Η ΚΣΟΤ σήμερα, διατηρεί γόνιμες συνεργασίες με τους ακόλουθους εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας:

• Μπαλέτο του Teatro alla Scala του Μιλάνου
• London Contemporary Dance Theatre
• Richard Alston Company
• Ultima Vez
• Junior Ballet του Conservatoire του Παρισιού
• British Council
• Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ανοιχτό Στούντιο

Μια καλή ιδέα που μας έγινε αγαπημένη συνήθεια, αποτελεί το Ανοιχτό Στούντιο· η ετήσια διοργάνωση της ΚΣΟΤ στο πλαίσιο της οποίας, οι πόρτες της Σχολής ανοίγουν και τα παιδιά προσκαλούν το κοινό να ρίξει μια ματιά στον κόσμο τους μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους σε συνθήκες παράστασης. Το Ανοιχτό Στούντιο είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές να εκτεθούν με ασφάλεια, αλλά και να εξοικειώσει ακόμη περισσότερο κόσμο με την τέχνη του χορού

"White Noise v.2", Ανοιχτό Στούντιο #8, Ιούνιος 2012, μικρό θέατρο Blackbox. Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος.