Αρχική|English

Κτιριακές Εγκαταστάσεις


Μία από τις βασικές μας αρχές ορίζει πως η πρώτη τη τάξει επαγγελματική σχολή χορού στη χώρα οφείλει να σέβεται την ιστορία, να εξελίσσεται στο παρόν και να οραματίζεται το μέλλον της. Για τον λόγο αυτό, φροντίζουμε ώστε το περιβάλλον λειτουργίας και η υλικοτεχνική υποδομή της να αντανακλούν αυτήν την αρχή. Σήμερα η ΚΣΟΤ καλύπτει υποδειγματικά τις απαιτήσεις που έχει εξ ορισμού ο χώρος της, αναπτύσσει τις λειτουργίες της σε εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται σε σύγχρονες προδιαγραφές και δημιουργεί τις συνθήκες για νέες, μέσα από ευέλικτους μηχανισμούς επανάχρησης των κτιρίων.

Σχολή

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ομήρου, ιδιοκτησία της Κούλας Πράτσικα κατασκευάστηκε με βάση τη μελέτη που εκπόνησε το 1934 ο αρχιτέκτων μηχανικός και εκπρόσωπος της δυναμικής γενιάς του ‘20, Γεώργιος Σ. Κοντολέων. Οι εργασίες αποκατάστασης και επανάχρησης των χώρων πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με σύχρονες προδιαγραφές και με σκοπό να καλύψουν πολλαπλές ανάγκες.

Black Box

Με την πρόθεση να προσφέρουμε στους σπουδαστές τη δυνατότητα να παρουσιάζουν εντός σχολής και σε συνθήκες παράστασης τις σε εξέλιξη εργασίες τους στη χορογραφία, δημιουργήσαμε στην ΚΣΟΤ το Black Box. Στο ιστορικό κτίριο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νιάρχος, που ανέλαβε να στηρίξει οικονομικά την κατασκευή του, ο παραστασιακός μας χώρος έχει χωρητικότητα 100 θέσεων και είναι άρτια εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί στις τεχνικές απαιτήσεις μιας παράστασης δωματίου